Geschiedenis

De geschiedenis van onze organisatie gaat terug naar de periode van de Tweede wereldoorlog. Destijds besloten vijf Uithoornse beurtschippers zich te bundelen tot de NV Uithoornse Combinatie van Beurtschippers. Na de oorlog, in de jaren van herstel van economie en vaderland, groeit de Uithoornse Combinatie uit tot vervoersbedrijf met schepen en vrachtwagens.

In 1966 is de heer Martin Kuiper Sr. in dienst getreden. In 1977 werd hij directeur en eigenaar van de Uithoornse Combinatie BV. Het logo en de naam werden destijds gemoderniseerd en zijn inmiddels een bekend begrip geworden en nog altijd ongewijzigd gebleven.

Door veelzijdige werkzaamheden zoals o.a. hangend confectievervoer, containervervoer, koel- vriesvervoer, het vervoer van bloemen en planten en vervoer van luchtvracht over de weg werd de basis gelegd voor het huidige UC Transports.

Er werd voor speciaal vervoer in samenwerking met DAF en van ECK een koeloplegger ontwikkeld binnen de vereiste maatvoering. Om de verladers steeds meer op hun wensen te bedienen werd ook een combinatie ontwikkeld met een lopende band waardoor de koelcapaciteit verbeterd werd. Tevens werd een concept ontwikkeld waardoor vijf vliegtuigplaten geladen konden worden. In Europa was dit het eerste type binnen dit concept.

Er werd duidelijk ingespeeld op de behoefte en wensen van de klanten.
In 1993 is de organisatie verhuisd van Uithoorn naar het westelijk havengebied in Amsterdam. Dat was ook het moment waarop de 2e generatie Kuiper (Martin Kuiper Jr.) in dienst is getreden.